LETTVINT: Ost- og skinkeomelett

Tid: Under 20min

Ingredienser

  • 2 stkegg
  • 2 ssvann
  • ½ tssalt
  • ½ ssmargarin til steking
  • 3 ss revet hvitost
  • 1 skivekokt skinke i strimler
  • ½ stktomat i skiver

 

Slik gjør du

1. Visp sammen egg, vann og salt.

2. Hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene. Legg på revet ost og skinke og brett den ene halvdelen over på den andre.

3. Hvelv omeletten over på tallerken, slik at undersiden kommer opp. Til matpakke må omeletten avkjøles før den legges i matboks. Legg omeletten mellom to skiver brød og pakk den inn sammen med noen skiver tomat til en deilig lunsj.

Tips
Legg litt frukt i matboksen sammen med ost- og skinkeomeletten.










MIDDAGS TIPS!

 

GRILLET LAKS A LA TEPPANYAKI



Antall porsjoner:
4

Ingredienser:
800 g laksefilét
2 ss olivenolje
1 stor bit vannmelon i biter
2 vårløk i tynne strimler
4 asparges i tynne strimler
½ grønn chili i tynne skiver

Avokadomos:
2 avokado
Saft av 1 lime
1 ts finhakket grønn chili
Salt
½ finhakket sjalottløk

Teppanyakisaus:
2 dl sake
2 ts sukker
2 ts revet frisk ingefær
1 dl mirin (matlagingssake)
8 ss soya saus
Saft av 1 lime

 

Fremgangsmåte:
Begynn med sausen da den tar litt tid. Kok sake, ingefær, mirin og sukker til det tykner litt. Bland inn resten av ingrediensene.

Legg strimler av vårløk og asparges i iskaldt vann.

Skjær laksen i flate snitzler. Pensle laksen med olje og legg dem på glovarm grill eller grillpanne.

Grill laksesnitzlene kun på den ene siden til de har fått et fint mønster. Løft dem fra grillen og rett opp på tallerken.

Kjør avokadoen i en foodprosessor sammen med lime og chili. Smak til med salt og finhakket sjalottløk.

Legg vannmelon, vårløk, asparges og chili over laksesnitzelen. Legg på en skje avokadomos og fordel over litt av sausen.

Server gjerne kokt ris, stekte nudler, eller andre grønnsaker ved siden av.

Tips: Du kan godt bruke en ferdig teppanyakisaus i stedet for å lage den fra bunnen av. Mirin finner du i velassorterte butikker, eller i asiatiske supermarkeder.



 

Kilde: www.apertif.no

 












Navn: Christine Alder: 23 Født: 27.05.88 Bor: Fredrikstad Kontakt: christinemarie88@hotmail.com


Arkiv





Kategorier




Siste innlegg


Annonser








hits